Сторінки

Сторінки

вівторок, 14 грудня 2021 р.

 

Національний тиждень читання


     З 13 по 19 грудня за ініціативи Українського інституту книги в нашій країні проходить Національний тиждень читання -  перша в Україні загальнонаціональна акція, присвячена популяризації читання. До неї долучаються українські видавництва, бібліотеки, книгарні та читачі, які об’єднуються заради того, аби якнайбільше українців знайшли свою книжку, свій формат читання та свого автора. Головні  гасла акції: «Знайди свою книжку!» та «Знайди книжку для дитини – відкрий їй можливості в майбутньому». Мета — залучити українців до читання, відвідування бібліотек, купівлі та дарування книжок, а також  привернути увагу до українського книговидання та літератури, підтримати видавництва, книгарні та бібліотеки.

Наша бібліотека приєднується до загальнонаціональної акції, присвяченої популяризації читання і пропонує вашій увазі новинку, щойно отриману від Українського інституту книги.

 





Пол, П. Як виховати читача / Памела Пол, Марія Руссо ; пер. з англ. Олександра Стукала. – Київ : ArtHuss, 2020. – 264 с.

  Коли літературні поради стають твоїм фахом, чому б не поділитись улюбленими книжками й рекомендаціями для батьків немовлят, дошкільнят і самих юних читачів? Редакторки «The New York Times Book Review» Памела Пол і Марія Руссо написали не лише про те, як читати дітям різного віку (від народження й до старшої школи), а й про те, що їм краще читати. Зручно поділена на «вікові» й «тематичні» рубрики книжка може стати комплексним путівником у світ дитячої психології й літератури — короткі анотації чергуються тут із дуже практичними порадами, як прищепити малюкам любов до книжок, відповідями на поширені запитання й розвінчуванням міфів. Зручним і приємним додатком до українського видання стали примітки про українські переклади згаданих видань.

Партнером українського видання став портал «БараБука» — перший український професійний інформаційний ресурс про видання для дітей та юнацтва. Фахівці порталу «БараБука» долучилися до розробки книжкових рекомендацій спеціально для українських читачів. Також зручний і приємний додаток – у книжці вміщено інформацію про українські переклади видань, що згадуються авторками.

 

При підготовці тематичної полички використані мережеві джерела.

#Український_інститут_книги

#Програма_комплектування_бібліотечних_фондів_УІК


Немає коментарів:

Дописати коментар