Сторінки

Сторінки

вівторок, 22 червня 2021 р.

 


Що почитати батькам, коли діти на канікулах?

Педагогічний лікнеп для батьків від Українського інституту книги

 


 Бронсон, П. Батьки в шоці : новий погляд на виховання / По Бронсон, Ешлі Меррімен ; пер. з англ. І. Семенюк. – Харків : Фабула : Ранок, 2019. – 400 с. 

Як ви виховуєте свою дитину? Читаєте спеціальну літературу, слухаєтеся власних батьків, радитеся з сусідами? А може, поклада­єтесь на інтуїцію й життєвий досвід? А раптом вам скажуть, що всі звичні уявлення про виховання хибні? По Бронсон та Ешлі Меррімен написали саме про це — про стереотипні принципи виховання, що насправді не дають очікуваного ефекту. Вони говорять про похвалу, обман і складний підлітковий вік. А також про те, чи потрібно розмовляти з немовлятами і що робити, якщо під час сімейного обіду почалася сварка. Спираючись на численні дослідження, автори спробували відповісти на найпоширеніші питання та зосередитися на типових ситуаціях, з якими стикається більшість батьків.


Головін, В. Як бути класним татом. Історії та досвід відомих батьків. – Київ : Брайт Букс, 2019. – 280 с.
 

Де поділися чоловіки, які хочуть і вміють виховувати та дбати про своїх дітей?Книжка, яку ви тримаєте у своїх руках, ламає стереотип «справжні батьки вимирають як вид». Її герої – відомі продюсери, підприємці, журналісти, лікарі, священики, вчені, програмісти, усі ті, для кого батьківство є свідомим вибором, а діти – джерелом натхнення. Вони відверто розповідають, чого їх навчив їхній батько й чого вони хочуть навчити своїх дітей. Діляться секретами виховання та ідеями про те, як бути татом, з яким тепло, надійно й весело. Розмірковують про цілі, цінності та сенс батьківства.

Книжка розрахована на найширше коло небайдужих татусів, а також мам, які подарують книжку своїм чоловікам, аби ті знали, як стати крутими батьками. 

Остапів, Л. Малюк та бюджет. Як українським батькам виховувати фінансово успішних дітей / Любомир Остапів. – Київ : Yakaboo Publishing, 2020. – 224 с.

Коли розпочинати розмовляти з дітьми про гроші? Як краще давати кишенькові гроші? Як пояснити, що таке сімейний бюджет? Скільки і куди потрібно відкладати для якісної освіти? Як виховати свою дитину фінансово успішною?
У цій книжці зібрано головне з досвіду провідних західних фахівців, а також із десятків статей щодо фінансової грамотності. Автор наводить адаптовані ігрові вправи та історії, якими можуть скористатися українські батьки.
«Малюк та Бюджет» – це огляд семінарів, курсів, книжок, мультиків, фільмів, історій на тему дитячих фінансів і підприємництва. Це розмови з українськими батьками різного достатку, яких об’єднав позитивний досвід у навчанні власних дітей і готовність його оприлюднити.
 

Остер, Е. Шпаргалка для батьків : науковий підхід до виховання – від народження до садка : перевірено на наукових засадах та на власному досвіді / Емілі Остер ; пер. з англ. Н. Валевської. - Київ : Yakaboo Publishing, 2019. – 384 с

Чим відрізняється ця книжка від тисячі інших посібників для батьків? Озброївшись даними, Остер виявляє, що загальноприйняті знання про батьківство та догляд за дітьми не завжди є правильними. Авторка перевіряє та розвінчує міфи про грудне вигодовування (не панацея), тренування сну (не так вже й погано!), перші слова (діти, які починають рано розмовляти не обов’язково стають геніями) та багато інших. Вона також дає поради батькам про те, як повернутись на роботу, як думати про дисципліну трирічної дитини, як бути у стосунках і бути батьками водночас. Емілі Остер – кваліфікований економіст і мама двох дітей, яка знає секрет, як залишатись щасливими та спокійними батьками у період від народження дитини до того часу, коли вона піде до школи. Про авторку: Емілі Остер – професорка економіки у Браунському університеті, авторка бестселлерів, мама двох дітей. Роботи Остер були опубліковані у виданнях The New York Times, The Wall Street Journal, Forbes, and Esquire. 

Петрановська, Л.В. Якщо з дитиною складно / Людмила Петрановська ; пер. з рос. О. Рибки. – Харків : Віват, 2020. – 160 с. 

Нова книжка відомої сімейної психологині, відповідає на одвічні запитання батьків про особливості виховання дітей. Дуже часто виявляється, що саме незгоди у взаєминах змушують дитину поводитися не найкращим чином, а батьків — дратуватись і вдаватись у відчай. Дорослі не розуміють потреб і захоплень власних дітей, а діти не слухаються, нехтують правилами і брешуть.

Експертка у сфері виховання допоможе знайти з дитиною спільну мову, розв’язати конфліктні ситуації, зберегти терпіння та віднайти розуміння й мир у сім’ї.

  Ці книги, що з'явилися в нашій бібліотеці завдяки програмі поповнення бібліотечних фондів УІК, ви можете отримати в абонементному відділі.

 

#Український_інститут_книги

Немає коментарів:

Дописати коментар